Logo

WANHA WITONEN

Wanha Witonen on melontareitti, joka kulkee hienoissa Keski-Suomen maisemissa. Reitti alkaa virallisesti Petäjävedeltä, kulkien koko Jämsän halki Koskenpään kylän, Jämsänkosken ja Jämsän keskustan kautta päättyen Päijänteelle Hulkkionlahdelle. Pituutta luonnonkauniilla melontareitillä on 75 kilometriä. Hulkkionlahdelta melontaa voi jatkaa aina päijännettä pitkin Himokselle asti!

Melontareitin lähtö- ja lopettamispaikan voi itse määrittää, joten itse voi päättää kuinka pitkän matkan haluaa meloa tai mitä osuuksia. Kajakkeja tai kanootteja voi vuokrata useasta eri paikasta Jämsästä ja ne tuodaan lähtöpisteeseen ja haetaan lopettamispaikasta.

Monipuolisen reitin varrella voit halutessasi laskea vauhdikkaan kosken - tai ohittaa ne maitse lyhyttä ja helppoa kantoreittiä käyttäen. Koskien luonne vaihtelee paljon vedenkorkeuden mukaan. Tulva-aikana ne ovat vauhdikkaita, mutta kesäaikaan enemmänkin rauhallisia virtapaikkoja, joista kuitenkin löytyy laskureitti matalammankin veden aikaan.

Melontareitistä tulee video sekä kuvia tänne myöhemmin lisää. Nyt nähtävänä on vain raakaversio ensimmäisestä etapista reissussamme!

AKTIVITEETIT